EENHEID LICHAAM & GEEST

 

Vanuit de holistische visie van natuurgeneeswijzen worden lichaam en geest als een absolute eenheid beschouwd. Lichamelijke klachten hebben dikwijls een psychische oorsprong en omgekeerd kan ook natuurlijk. Zo hebben mensen die bv. een depressie of burn-out doormaken over het algemeen een onevenwichtig voedingspatroon in combinatie met een continu stresserende leefwijze. Op die manier gaan we dus samen kijken naar de achtergrond van een aandoening, waarbij bijvoorbeeld bijnieruitputting of een belastende lichaamshouding aan de basis kan liggen. Vervolgens stellen we een gezondheidsprogramma op met aanbevolen therapieën of m.a.w. behandelingen die elkaar aanvullen. Ik ben geen voorstander van blijvend gebruik van klassieke medicijnen of enkel supplementen te gaan innemen. Toch kan het bewust aanvullen van voeding met meer groenten & fruit, ayurvedische kruiden, koudgeperste oliën of cruciale mineralen (Oligotherapie) een belangrijke rol spelen binnen een behandelingsplan.  

 

Het extra tijd maken voor de mens als individu, om in kaart te brengen welke mogelijke verbanden er zijn tussen psychische en lichamelijke problemen, is noodzakelijk om van holistische therapie te spreken. Hoever u hierin wenst te gaan bepaalt u zelf, een therapieplan kan aangepast worden aan uw persoonlijke planning of levenswijze. Meestal biedt het tweewekelijks à maandelijks herhalen van de aanbevolen therapieën reeds een spectaculaire vooruitgang op relatief korte termijn. Het menselijk lichaam is krachtiger dan we verwachten vooral als we er constructief mee omgaan, wat eigenlijk ook toepasselijk is op onze mentale wereld. Kom gerust eens langs voor een kennismaking waarbij we samen vrijblijvend bekijken wat uw mogelijkheden zijn, zowel op korte als op langere termijn. 

 

 

Balans in mannelijke & vrouwelijk energie (Yin & Yang zijn één)
Balans in mannelijke & vrouwelijk energie (Yin & Yang zijn één)

Matthias Mareen

gsm: 0484.23.78.47

Natural Health Care

E-mail: delevensboom@riseup.net

De Levensboom neemt geen claims aan omtrent het thema diagnose en genezing van cliënten. Waar het bij holistische therapieën in essentie om gaat is het zelfgenezend mechanisme van  de mens beklemtonen en de verantwoordelijkheid over ons lichaam als prioriteit benaderen. Er wordt steeds complementair behandeld, wat betekent dat de therapieën die u aangeboden worden de klassieke geneeskunde aanvullen. Bij chronische of andere ernstige aandoeningen

wordt er dus bij voorkeur samengewerkt met de huisarts of behandelend geneesheer.  Een goede verstandhouding helpt een het therapieplan te bekrachtigen.