EENHEID LICHAAM & GEEST

 

Vanuit de holistische visie van integratieve geneeskunde worden lichaam en geest als absolute eenheid beschouwd. Lichamelijke klachten hebben dikwijls een psychische oorsprong en vice versa. We kijken naar de achtergrond van een aandoening, waarbij onze psychische ingesteldheid, leefomgeving, lichamelijke overbelasting van de vitale organen (zoals de lever, de darmen of de nieren) of een ongunstige lichaamshouding een grote invloed hebben. Een holistisch gezondheidsprogramma bestaat uit enkele aanbevolen complementaire therapieën of met andere woorden behandelingen die elkaar gunstig aanvullen. Op het niveau van voedingssupplementen vullen we indien nodig aan met ayurvedische kruiden om het lichaam te bekrachtigen en zichzelf te helpen herstellen.  Het bewust integreren van voeding met meer verse groenten & fruit, koudgeperste keukenoliën of aanvullen van cruciale mineralen (Oligotherapie) kunnen een belangrijke rol spelen binnen een behandelingsplan.  

 

Extra tijd maken voor de mens als individu, schetst welke connecties er zijn tussen psychische en lichamelijke klachten, wat noodzakelijk is om van holistische therapie te spreken. Hoever u hierin wenst te gaan bepaalt u zelf, een therapieplan kan lichtjes aangepast worden aan uw persoonlijke planning of levenswijze. Meestal biedt het tweewekelijks tot maandelijks herhalen van behandelingen reeds een vooruitgang op relatief korte termijn. Het menselijk lichaam is krachtiger dan we zouden verwachten als we er constructief mee omgaan, wat eigenlijk ook toepasselijk is op onze mentale wereld. Kom gerust eens langs voor een kennismaking waarbij we samen kijken wat uw mogelijkheden zijn, zowel op korte als op langere termijn. 

 

 

Klik hier voor het reserveren van een gratis gesprek.

Matthias Mareen

gsm: 0484.23.78.47

Holistic Health Care

info@levensboomtherapie.be

 

De Levensboom neemt geen claims aan omtrent het thema diagnose en genezing van cliënten. Waar het bij holistische therapieën in essentie om gaat is het zelfgenezend mechanisme van  de mens beklemtonen en de verantwoordelijkheid over ons lichaam als prioriteit benaderen. Er wordt steeds complementair behandeld, wat betekent dat de therapieën die u aangeboden worden de reguliere geneeskunde aanvullen. Bij chronische of andere ernstige aandoeningen

wordt er dus bij voorkeur samengewerkt met de huisarts of behandelend geneesheer.  Een goede verstandhouding helpt het therapieplan te bekrachtigen.