"Van jongs af aan werd ik steeds op natuurlijke manier behandeld voor de doorgemaakte ziektes en andere gezondheidskwaaltjes, tot ik zelfstandig ging wonen. Dit dankzij mijn ouders die opteerden voor uitgebreide consultaties bij een homeopathische arts in plaats van korte doktersbezoeken. Een goede homeopaat maakt voldoende tijd om zijn cliënten op meerdere niveaus te screenen: fysiek, emotioneel, aandacht voor voedingspatroon enzovoort. Er zijn eigenlijk maar een paar situaties in mijn leven geweest waar klassieke antibiotica gebruikt is om van bepaalde hardnekkige ontstekingen af te geraken. Op die manier raakte ik al vroeg gefascineerd door de tijdloze kracht van zelfgenezing met behulp van natuurlijke methoden. Dit kan zowel via helende kleuren, geneeskrachtige kruiden, zuivere oliën of essences, versterkende voeding, relaxatietechnieken als via moderne complementaire therapieën (Bio-resonantietherapie, fotonentherapie, EAV-testen,etc.) "

 

Een complementair therapeut vormt in feite een ideale aanvulling op het therapieplan van cliënten die reeds bij een dokter, psycholoog, kinesist of osteopaat in behandeling zijn. Maar ook voor hem of voor haar die van doeltreffende massage houdt kan praktijk DE LEVENSBOOM een verrassende ontdekking zijn.

 

Ik bestudeerde natuurgeneeskunde aan de Europese academie voor natuurlijke gezondheidszorg (E.A.N.G.). Heel uiteenlopende onderwerpen worden gebundeld: van Anatomie, Biologie, Pathologie, Stressbeheersing, Duiding & Immunologie tot Griekse natuurfilosofie en allerlei praktijkgerichte vakken zoals: Massage, Voedingstherapie, Manuele Lymfedrainage, Reflexologie (PSR & DSR) en andere Relaxatietechnieken. Later experimenteerde ik met de uitwerking van onderlinge combinatie van therapieën, bijvoorbeeld kruidentherapie aangevuld met massage, voetreflexologie, manuele lymfedrainage of klanktherapie. Toch gaat het bij mijn behandelingen meestal over de RE-connectie met zichzelf door middel van zowel technische, intuïtieve als authentieke therapeutische elementen bij DE LEVENSBOOM Vlaamse Ardennen.

 

  

  " U bent welkom voor een introductiegesprek of relaxerende behandeling "

 

 

 

Matthias Mareen

gsm 0484.23.78.47

Health & lifestyle coaching

E-mail: delevensboom@riseup.net